După o experiență de aproape 20 ani în diagnosticarea și tratamentul pacientelor cu afecțiuni mamare, dr.Gabriel Cristian Viișoreanu, promotorul tehnicii ganglionului santinelă în medicina privată din România, una dintre cele mai moderne și eficiente proceduri existente în acest moment, a lansat Institutul Sânului–centru medical integrat specializat în diagnosticul și tratamentul chirurgical al afecțiunilor mamare informează instituţia printr un comunicat de presă. 

„Decizia de a înființa un centru integrat, dedicat afecțiunilor mamare, a venit în contextul în care, în România, cancerul la sân afectează anual aproximativ 10.000 de femei. Din păcate, cea mai mare parte a acestora se prezintă prea târziu la medic, fapt ce le afectează serios șansele de supraviețuire. În urmă cu 10 ani am implementat și dezvoltat metode moderne de screening pentru patologia mamară, oferind pacientelor care realizează screening mamar periodic șansa identificării tumorilor în stadii incipiente, la dimensiuni foarte mici, cele mai multe infracentimetrice. În aceste cazuri, rata de supraviețuire este de 98%, iar intervențiile chirurgicale sunt minimeatât la nivelul sânului, cât și la nivelul ganglionilor”a declarat medicul.

Fiecare caz medical este discutat și evaluat de către o comisie multidisciplinară oncologică, formată din chirurg, oncolog, radioterapeut, anatomopatolog, genetician. Împreună, specialiștii elaborează un diagnostic final și stabilesc strategia terapeutică optimă, personalizată pentru fiecare pacient în parte, și aplicată în concordanță cu protocoalele internaționale în domeniu.

Dr. Cristian Viișoreanu are o carieră vastă în patologia mamară și este deținător al mai multor diplome și recunoașteri naționale și internaționale. Medicul este promotorul tehnicii ganglionului santinelă în sectorul privat în cazul femeilor diagnosticate cu cancer la sân în faze incipiente.
Prin folosirea acestei tehnici, multe dintre paciente pot evita extirparea completă, inutilă, a ganglionilor axilari, o procedură invazivă care uneori poate fi urmată de complicații, unele ireversibile, ale funcționalității membrelor superioare.
Specialiștii recomandă efectuarea regulată a testelor de screening a cancerului mamar indicat în funcție de vârstă. Astfel, femeile între 20 – 40 de ani trebuie să efectueze un control clinic și ecografic anual, iar cele cu vârsta între 40 – 50 de ani, o ecografie o dată pe an și o mamografie o dată la doi ani. Femeilor cu antecedente de cancer la sân în familie le este recomandată efectuarea unui control și a unei ecografii mamare o dată la șase luni și o consultație genetică pentru calcularea riscului de cancer mamar și efectuarea testelor genetice specifice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here