Peste 600 de chirurgi cardiovasculari din 41 de țări de pe trei continente au participat la manifestare, a anunțat managerul Institutului de Boli Cardiovasculare din Iași, Grigore Tinică, președintele Euro-Asian Bridge Society.

A fost o surpriză pentru noi ieșenii să fim gazdele a peste 600 de renumiți specialiști în chirurgie cardiovasculară. Inițial, numărul celor care și-au anunțat participarea a fost de 400. Congresul Societății Euro-Asian Bridge este cel mai important eveniment pentru chirurgia cardiovasculară din Romani, a declarat profesorul Grigore Tinică.

În cadrul manifestărilor științifice medicale, 90 de specialiști din toată lumea au ținut prelegeri despre experiența lor și despre cele mai noi proceduri folosite în tratarea afecțiunilor inimii. De asemenea, au fost organizate trei sesiuni live din sălile de operație ale Institutului de Boli Cardiovasculare Iași.

Printre participanții la reuniune s-a aflat și profesorul Randas Vilela Batista din Brazilia, un reputat chirurg care a dezvoltat opt tehnici pentru tratamente cardiace, considerate revoluționare. La Iași el a prezentat tratamentul pentru sindromul Eisenmenger.

Președintele Societății Japoneze de Chirurgie Coronariană, Hirokuni Arai, a declarat că organizația creează o punte între Europa și Asia.

„Nu este niciun fel de competiție în acest domeniu. Am discutat cu mai mulți doctori veniți din țări diferite. Am învățat lucruri mai mari, mai mici, mai importante și mai puțin importante. Consider că acest congres este un succes. (…) Consider că este la nivelul elitei mondiale ceea ce se întâmplă în România. Să aveți toată încrederea în toate aceste proceduri. Pe lângă faptul că acest congres este un real succes, s-au creat adevărate punți de legături între participanți”, a spus Hirokuni Arai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here