Laboratorul pentru analize al Institutului Cantacuzino a confirmat un caz de infectare cu virusul West Nile la o femeie de 62 de ani din municipiul Brăila, potrivit informațiilor furnizate luni de directorul Direcției de Sănătate Publică Brăila, Dan Petrescu.

Potrivit Agerpres, rezultatele sosite de la București au arătat că femeia, internată la Spitalul Județean de Urgență Brăila, a fost înțepată de un țânțar purtător al virusului, starea ei evoluând favorabil, motiv pentru care a fost externată la sfârșitul săptămânii trecute.

În județul Brăila există în prezent alte două cazuri de suspiciuni de infectare cu virusul West Nile, probele recoltate fiind trimise la Institutul Cantacuzino pentru confirmarea sau infirmarea existenței virusului.

O femeie de 52 de ani din municipiu a decedat pe 15 august, la secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Brăila, după ce a fost înțepată de un țânțar purtător al virusului West Nile, acesta fiind singurul deces înregistrat la nivelul județul, în acest an, cauzat de acest virus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here