Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Florian Bodog, la deschiderea Zilelor Institutului Clinic Fundeni din București.

”Pentru Institutul Fundeni, Ministerul Sănătății are în derulare un program de dotare cu acceleratoare liniare pentru tratamentul pacienților oncologici. Acest program, datorită faptului că prima licitație s-a finalizat cu economii importante, se va dezvolta și una dintre instituțiile care va beneficia de un accelerator liniar va fi și Institutul Fundeni. În momentul de față, am solicitat Agenției Atomice de la Viena să vină să evalueze Institutul Fundeni și să stabilească tipul de echipament, de accelerator care se va monta aici și vom intra cu al treilea val de licitații pentru achiziționarea de acceleratoare. Pentru primele cinci am primit no objection de la Banca Mondială ieri sau alaltăieri și urmează să se semneze contractul”, a declarat ministrul Sănătății.

Zilnic la Institutul Clinic Fundeni sunt înregistrate, în medie, 193 de cazuride spitalizare de zi ,aproximativ 148 de cazuri de spitalizare cintinuă (pacienți acuți și cronici),în jur de 115  consultații în camera de gardă și circa 72 de consultații în regim ambulator.
Pacientul este în centrul activității în cadrul Institutului Clinic Fundeni, toate demersurile – atât în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii de îngrijire, îmbunătățirea permanentă a serviciilor medicale, cât și în raport cu dezvoltarea profesională a echipei Institutului – fiind concentrate înspre pacient, pentru oferirea unei îngrijiri la standarde înalte de calitate. Mulțumită echipei de profesioniști: personal medical și administrativ deopotrivă, pentru care sănătatea pacienților este „cauza” pentru care luptă zi de zi, reușim, aici, în Institutul Clinic Fundeni să atingem obiectivul fundamental pentru care am ales acest drum profesional: să salvăm oameni, să salvăm vieți”, a declarat conf. dr. Carmen Orban, Managerul Institutului Clinic Fundeni.
De la începutul anului, până în luna septembrie 2017, în cele trei centre de transplantale Institutului – Centrul pentru Uronefrologie și Transplant Renal, Centrul de Hematologie și Transplant Medular, Centrul pentru Boli Digestive și Transplant Hepatic – au fost realizate în total 222 de transplanturi. Astfel, în perioada 01 ianuarie – 31 august 2017, au fost efectuate 46 de transplanturi renale, 135 de transplanturi de celule stem hematopoietice, respectiv 41 de transplanturi hepatice.
Numărul de pacienți care au beneficiat de serviciile medicale ale Institutului Clinic Fundeni, în această perioadă,  46.469 de pacienți au avut nevoie de spitalizare de zi, 35.604 au necesitat spitalizare continuă, 5.125de pacienți au suferit intervenții chirurgicale, în timp ce numărul acestor proceduri s-a ridicat la 9.402.
Acoperirea acestui flux ridicat de pacienți este posibilă datorită uneiechipe medicale dedicate, cu un nivel înalt de expertiză, care asigură un acces adecvat la serviciile necesare.
În vederea dezvoltării permanente a serviciilor puse la dispoziție pacienților, în 2017, în cadrul Institutului Clinic Fundeni a fost lansat Centrul Dedicat Pacienților cu Boli Inflamatorii Intestinale (CDPBII).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here