Avocații profesorului Gheorghe Burnei au cerut, joi, la Tribunalul Bucureşti, retrimiterea dosarului la procurori pentru refacerea urmăririi penale, susținând că procurorii au favorizat martorii, scrie News.ro.

“21 de persoane care au dat mită au fost iertate şi au fost folosite ca martori. Toţi martorii trebuiau să fie cercetaţi pentru dare de mită. Este un dosar golit de conţinut, trebuie trimis dosarul înapoi în faza de urnarire penală. Ştiau că ăia au dat mită, i-au chemat şi i-au pus să aleagă: fie deveniţi martor, fie inculpaţi. Şi aşa au fost iertaţi. Procurorul avea cunoştinţă de la început că martorii aia au dat mită şi erau suspecţi”,  a afirmat apărarea medicului Burnei în fața instanței.

Instanţa a rămas în pronunţare pe cererile făcute de avocatul lui Burnei.

”Dacă nu mai erau martori ci inculpaţi, nu mai exista probatoriu, aveau doar înregistrările şi atât. Mai cerem schimbarea încadrării din 22 de infracţiuni de luare de mită, în una singură, în formă continuată. Chiar dacă sunt mai multe persoane, spune şi Curtea Constituţională…Era esenţial ca rechizitoriul să fie întocmit doar cu o singură infracţiune. Se impunea o nulitate absolută în ceea ce priveşte competenţa. Faptele ce depăşeau 10.000 de euro erau trimise la DNA”, a mai afirmat apărarea.

În 31 august, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis definitiv că medicul ortoped Gheorghe Burnei nu va putea profesa în spitalele din sistemul public de sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here