Monica Lazăr, șefa Direcției Politica Medicamentului din Ministerul sănătății a etichetat farmacia actuală drept o ”bombă”, încercând, astfel, să justifice modificările ale Legii Farmaciei și a Normelor metodologice de aplicare. Modificările au fost făcute fără consultarea în prealabil a farmaciștilor. 

Colegiul Farmaciștilor din România solicită explicații publice pentru declarațiile iresponsabile ale directorului Direcției Politica Medicamentului și demisia acestuia pentru neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu în supravegherea și controlul activității farmaceutice.

”Solicităm dnei director să își retragă public declarațiile iresponsabile făcute, declarații care nu fac altceva decât să decredibilizeze activitatea unor instituții medicale, unitățile farmaceutice, care se află la un standard de calitate foarte ridicat în ceea ce privește organizarea și funcționarea lor. Aceste standarde care asigură servicii de calitate pacienților nostri sunt asigurate prin investiții private pe care le-am făcut de-a lungul anilor, de la organizarea spațiului, la proceduri de lucru și sisteme informatice impecabile. Mai mult, toate farmaciile care în prezent sunt operaționale pe teritoriul României au fost autorizate de direcția condusă chiar de către dna. Monica Lazăr”, precizează un comunicat de presă difuzat de Colegiul Farmaciștilor din România.

În condițiile în care dna director are cunoștință de existența unor farmacii pe care le consideră „o bombă”, în loc să generalizeze situația asupra tututor farmaciilor, îi solicităm să facă publice aceste cazuri și să ia măsuri de urgență pentru închiderea sau conformarea lor la reglementările în vigoare, astfel încât să nu fie pusă în pericol sănătatea pacienților, este punctul de vedere exprimat de farmaciști. ”Îi reamintim, de asemenea, că este responsabilitatea directă a dumneaei să supravegheze, să monitorizeze și să controleze buna organizare și funcționare a farmaciilor, iar dacă astfel de cazuri există, acest lucru este o dovadă clară a neîndeplinirii atribuțiilor de seviciu”, se mai precizează în comunicatul CFR.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here