Singurii medici neurochirurgi angajați la Spitalul Colentina şi-au anunțat, luni, demisia din cauză că spitalul nu mai asigură standardele necesare pentru efectuarea intervenţiilor chirurgicale din secţie. În plus, medicii afirmă că sunt hărţuiţi în permanenţă.

Dragi pacienţi, prieteni şi colegi,

Astăzi 4 septembrie 2017 am demisionat împreuna cu colegul meu Dr Bica din funcţia deţinută la Spitalul Colentina. Ataşez mai jos textul demisiei, unde o motivez. Este o decizie incredibil de grea, dar nu am găsit altă soluţie.

Mulţumim tuturor celor care ne-aţi fost aproape.

Acesta e mesajul prin care medicul Ionuţ Gobej îşi anunţă plecarea din Spitalul Clinic Colentina, pe pagina sa de socializare.

„Astăzi, activitatea în secția de neurochirurgie a Spitalului Colentina este un act de uzură extraordinară și am ajuns în situația de a refuza peste 60 de pacienți cu tumori cerebrale complexe în condițiile în care în anul 2017 era prevazut să operăm peste 600. Acești pacienți au fost refuzați din cauza lipsei și a pierderii de personal, programului operator restricționat și a lipsei de consumabile și medicamente. Standardul de calitate oferit pacienților ce au fost operați a avut de suferit. La aceste probleme se adaugă hărțuirea permanentă a personalului medical din secțiile de neurochirurgie și ATI. Astăzi fiecare neurochirurg poate opera o dată sau de două ori pe săptămână, până la orele 15, operații a căror complexitate este mică sau cel mult medie. Rezistența mea în spital începe să fie echivalentă cu oferirea unui act medical sub standard și nu îmi pot asuma această responsabilitate”, menționează cei doi doctori în motivarea demisiei.

Ionuţ Gobej a mai atras atenţia public asupra situaţiei în curs de degradare de la Spitalul Colentina. În februarie, acesta arăta că din cauza lipsei de personal doi pacienţi erau condamnaţi la moarte, acuzând noua conducere a unităţii că se raportează la binele pacientului doar ca la o lozincă. Managerul Spitalului Colentina, doctorița Silvi Ifrim, susţinea la acea dată că afirmaţiile doctorului Ionuţ Gobej nu se sprijină pe realitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here