Asociatiei Română pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie (AREPMF), în parteneriat cu Spitalul Clinic de Psihiatrie ”Dr. Constantin Gorgos” și Primăria Municipiului București – prin Administratia Spitalelor și Serviciilor Medicale București, a analizat perspectivele medicinei de familie.
Manifestarea a fost coordonată de Acad. Prof. Dr. Adrian Restian și a dr. Mircea Lupusoru. Începând cu problema majoră privind activitatea AREPMF de lobby și advocacy pentru prelungirea alimentației naturale minim 6 luni și continuarea ei în primii doi ani de viață sau principiile moderne în alimentația complementară, la abordarea crizei generate de epidemia de rujeolă și absența unei legislații pertinente care să reglementeze în mod corect și coerent procesul vaccinal, la problemele generate de tulburările din spectrul autist la copil, la tulburările de comportament ale adolescentului, adicțiile care umbresc din păcate adolescența în epoca moderna și ajungând la evaluarea corecta a situației gravidei și lăuzei, prin prisma tulburărilor de comportament care însoțesc această perioadă esențială în viață pacientelor noastre, simpozionul AREPMF a fost practic o tomografie a unui sistem medical, confruntat cu probleme majore, care cer imperios soluții sustenabile pe termen lung.
”Nu putem vorbi despre egalitate de sanse sau integrarea în UE dacă, în România, copiii noștri, tinerii, gravidele sau mamele nu pot beneficia de aceleași mecanisme de intervenție de care beneficiaza categorii similare in Europa civilizată”, precizează un comunicat de presă.