Deputații din Parlamentul European au cerut în această săptămână Comisiei Europene să aibă în vedere creșterea cazurilor de HIV/SIDA, tuberculoză și hepatită virală în Uniune și să dezvolte programe pe termen lung.

Deputații încurajează statele membre să ofere gratuitate pentru testele HIV, pentru a asigura detectarea rapidă. Tuberculoza, cea mai nimicitoare boală pentru cei care trăiesc cu HIV, a devenit o amenințare transfrontalieră serioasă în lumea globală în care a crescut mobilitatea oamenilor, spun deputații. Numărul celor afectați de tuberculoză la nivel mondial a crescut în 2014 pentru al treilea an consecutiv, scrie MagnaNews.ro.

Deputații subliniază importanța combaterii rezistenței la antibiotice și cer liderilor UE să creeze măsuri de prevenție transfrontaliere și să inițieze acțiuni comune. Împotriva hepatitei C, unde 90% dintre pacienți nu au simptome de contractare a bolii, nu există un protocol standard pentru testare în statele membre. Numărul celor afectați ar putea fi subestimat, spun deputații. Comisia Europeană ar trebui să lanseze un plan de standardizare a monitorizării, testării și tratării pentru a eradica hepatita C din UE până în 2030.

Rezoluția a fost adoptată prin vot simplu, cu ridicare de mâini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here