Societatea Internațională de Medicină și Chirurgie Regenerativă (SIMCR) organizează, în perioada 14- 17 iunie 2017, sub egida Academiei Române, cea de-a doua ediție a Congresului SIMCR. Desfășurată sub deviza “O provocare a secolului 21: medicina regenerativă – cercetare și aplicații clinice”, manifestarea reunește speakeri români și străini de elită din domeniul medicinei regenerative. Evenimentul este creditat cu 23 puncte EMC. 

Congresul este precedat, pe 14 și 15 iunie, de un Curs Internațional teoretic și practic ”Tehnici de validare a izolării celulelor stem derivate din țesut adipos și evaluarea diferențierii lor”, coordonat de prof. Agneta Simionescu (Ph.D., profesor asistent la Departamentul de Bioinginerie, Clemson University, SUA) și prof. Dan Simionescu (Ph.D., profesor de Bioinginerie la Harriet & Jerry Dempsey, membru AIMBE, director al Laboratoarelor de Biocompatibilitate și Regenerare Tisulară, Clemson University și director adjunct pe Programe de Cercetare clinică și Operațiuni, Departamentul de Bioinginerie al aceleiași universități).
Cursul practic va fi organizat în laboratoarele Departamentului de Biochimie și Biologie Moleculară din cadrul Platformei de Cercetare în Biologie și Ecologie Sistemică (PCBE) – Facultatea de Biologie și în laboratoarele Institutului de Biologie și Patologie Celulară „Nicolae Simionescu” (IBPC) și va fi sponsorizat de Facultatea de Biologie – Asociația BioMedMol.

Congresul va continua, pe 16 și 17 iunie, la IBPC (str. B. P. Hașdeu, nr. 8), cu sesiuni dedicate cercetării științifice, chirurgiei plastice, hematologiei, chirurgiei, ortopediei, stomatologiei, cardiologiei și medicinei veterinare.

Lucrările științifice vor fi susținute de specialiști de marcă: acad. Maya Simionescu, dr. Dana Jianu, prof. Dan Simionescu (SUA), prof. Agneta Simionescu, prof. Ștefan Constantinescu (Belgia)- membru coresp. al Academiei Române, prof. Marieta Costache, prof. Eckhardt Alt (Germania), prof. Guy Magalon (Franța), dr. Ștefan Jianu, prof. Lina Badimon (Spania), dr. Marco Liccardo (Italia), prof. dr. Oana Coman, dr. Dzihan Abazovic (Serbia), prof. Virgil Păunescu și multe alte personalități din domeniu.

Congresul SIMCR este organizat în colaborare cu: Institutul de Biologie și Patologie Celulară ”Nicolae Simionescu”, Facultatea de Biologie- Universitatea din București, UMF „Carol Davila”, Colegiul Medicilor din Municipiul București, Facultatea de Medicină Veterinară București și ProEstetica Hospital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here