Crucea Roşie Română în colaborare cu Institutul Naţional de Transfuzie Sanguină și Centrul de Transfuzie Sanguină București, marchează pe 14 iunie Ziua  Mondiă a Donatorului de Sânge.

Evenimentul va avea loc în Poiana Urbană din Piața Universității din București. Începând cu ora 09:00 va fi instalat un centru mobil de donare de sânge, corturi de Cruce Roșie unde voluntarii vor face simulări și demonstratii de prim ajutor. La ora 11:00, o picătură de sânge va fi formată din aproximativ 100 de persoane, timp în care se va intona pentru prima dată în Bucureşti imnul donatorului de sânge, “Imnul vieții”. 

Tema Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge  din acest an pune accentul pe importanța constituirii de rezerve de sânge pentru situații de urgență prin sensibilizarea populației privind importanța donării de sânge. Sloganul campaniei este „Donează sânge. Donează acum. Donează constant”.

La eveniment sunt invitați: dr. Florian Bodog – Ministrul Sănătății Publice, dr. Raed Arafat – Secretar de Stat, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență în cadrul Ministerul Afacerilor Interne, dr. Doina Goșa – director Centrul de Transfuzie Sanguină București, Ioan Silviu Lefter – director general al Crucii Roșii Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here