Peste 500 de profesioniști medicali în domeniul oncologiei din țară și străinătate vor fi prezenți în perioada 18-20 mai la evenimentul Zilele Medicale și Științifice ale Institutului Oncologic ‘Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu’ din București.

La eveniment vor participa personalități medicale din Serbia, Turcia, Germania.

”Ne propunem să readucem Institutul Oncologic la nivelul de centru de referință în domeniul oncologiei medicale pentru tratamentul tumorilor solide și aplicarea tratamentelor inovatoare, având în vedere că majoritatea studiilor clinice s-au derulat în cadrul institutului și nu în sistemul privat. Da, este bun mediul clinic privat, dar până la o limită. Dacă vrei să faci performanță și să dezvolți tratamente inovatoare, tot în sectorul public le faci”, a afirmat managerul Institutului Oncologic ‘Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu’ Lidia-Anca Kajanto.

Anual, în România sunt diagnosticate aproximativ 80.000 de cazuri noi de cancer și aproape 30.000 de decese sunt provocate de această boală. Mai mult, țara noastră se află pe primul loc în Europa la incidența cancerului de col uterin.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here