Un pacient roman in varsta de 47 de ani, operat in Germania pentru o boala congenitala grava de cord, a fost salvat dupa ce i s-a depistat in timpul monitorizarii medicale o complicatie severa care ii punea viata in pericol.
Pacientul tratat cu succes de catre Echipa Inimii din cadrul Spitalului SANADOR a suferit in urma cu 7 ani o interventie in Germania, pentru implantarea unei bioproteze si montarea unei sonde epicardice, la care ulterior au aparut complicatii. In urma monitorizarii medicale, pacientul a fost diagnosticat cu insuficienta cardiaca de gradul IV, cauzata de o disfunctie severa a protezei biologice. Medicii au decis astfel efectuarea a doua interventii: una pentru implant defibrilator tricameral  si cea de-a doua de inlocuire a bioprotezei degenerate cu o proteza mecanica la nivelul valvei aortice.
,,In Romania, bolile cardiovasculare fac aproximativ 150.000 de victime anual, reprezentand 60% din totalul deceselor, in contextul in care multi romani ajung la medic in stadii foarte avansate ale bolii si foarte rar in stadii incipiente. Riscul dezvoltarii unei astfel de afectiuni ar scadea major daca populatia ar respecta principalele masuri de preventie recomandate de medici, si anume un stil de viata sanatos, fara excese alimentare si fara fumat, activitatea fizica moderata si un control cardiologic anual. Pentru a putea veni in sprijinul pacientilor care sufera de afectiuni cardiovasculare, am investit in dezvoltarea unei sectii complexe de cardio-chirurgie, unde putem prelua in regim de urgenta cazuri de gravitate extrema, precum cele legate de patologia aortei; cele legate de bolile valvulare congenitale sau dobandite; montari de valve transcateter aortice, TAVI, la pacientii cu risc crescut de chirurgie cardiaca clasica; boli ale pericardului, tamponada pericardica, care necesita drenaj de urgenta; endocardita bacteriana, infectii la nivelul valvelor cu distrugere de valve, abcese de inel, complicatii precum emboliile cerebrale sau infarctul acut de miocard; reinterventii chirurgicale la pacientii deja operati; montari de defibrilatoare implantabile la pacientii cu tulburari de ritm maligne, cu stop cardiac sau cu risc de moarte subita; terapii combinate de chirurgie cardiaca si cardiologie interventionala la pacientii cu leziuni complexe coronariene sau vasculare” au declarat reprezentantii Echipei Inimii.
Operatia a fost realizata de catre Echipa Inimii din cadrul Spitalului SANADOR, in doua etape: in prima etapa, interventia a fost condusa de catre dr. Radu Vatasescu, medic primar aritmologie, cardiologie, medicina interna, alaturi fiindu-i dr. Daniela Popescu, medic primar cardiologie, iar cea de-a doua etapa a fost condusa de conf. dr. Horatiu Moldovan, chirurg cardiovascular cu o experienta de peste 25 ani, medic primar chirurgie cardiovasculara, doctor in stiinte medicale, membru corespondent al Academiei de Stiinte Medicale, alaturi de dr. Stanislav Rurac – medic primar chirurgie cardiovasculara, dr. Gabriel Vasile – medic specialist chirurgie cardiovasculara, dr. Daniela Popescu – medic primar cardiologie, dr. Antonia Cosima Ionescu – medic specialist chirurgie cardiovasculara, specialist in circulatie extracorporeala, dr. Mihaela Craciun – medic primar ATI. Interventiile au fost reusite, cu o evolutie postoperatorie buna si recuperarea treptata a functiei cardiace, astfel incat, la 14 zile postoperator dupa cea de-a doua interventie pacientul s-a externat stabil hemodinamic si compensat cardiorespirator.
La Sanador fiecare caz medical cardiac este tratat de catre o echipa multidisciplinara completa – Echipa Inimii, alcatuita din supraspecialisti de top in fiecare domeniu al cardiologiei – chirurgi cardiovasculari, cardiologi, cardiologi interventionisti, electrofiziologi, alaturi de medici de urgenta, ATI si medic infectionist, care colaboreaza indeaproape pentru a obtine cel mai bun rezultat. Impreuna, membrii Echipei Inimii detin cea mai mare experienta interventionala din mediul privat, avand la activ peste 10.000 de interventii chirurgicale, dintre care peste 7.000 pe cord deschis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here