Ministrul Sănătății, Florian Bodog, spune într-un bilanț realizat la 100 de zile de la preluarea mandatului că a avut un prim trimestru cu progrese notabile, cu crize gestionate eficient și cu îndeplinirea primelor măsuri din Programul de guvernare.

”Punerea în aplicare a Programului de guvernare al PSD, axat pe interesul și nevoile pacienților, pe păstrarea medicilor în țară și pe dezvoltarea infrastructurii medicale, reprezintă prioritățile mele zilnice și va rămâne astfel până în ultima zi a mandatului”, a declarat ministrul Sănătății, citat de Agerpres.

Ministrul Sănătății reiterează măsurile care au fost adoptate și se află în implementare, printre care se numără încheierea contractelor cost-volum și cost-volum-rezultat între CNAS și deținătorii de autorizații de punere pe piață pentru medicamentele destinate afecțiunilor oncologice, hematologice și pacienților cu hepatită cronică cu virus C aflați în stadii de fibroza F2, F3 și ciroză decompensată, dar și reducerea birocrației prin desființarea comisiilor administrative care aprobă tratamentele medicale la nivelul Caselor Județene de Asigurări de Sănătate, respectiv suplimentarea fondurilor pentru Programele naționale de sănătate.

Bodog spune că, în premieră, Ministerul Sănătății finanțează achiziționarea vaccinului pneumococic pentru copii (pentru cazurile de pneumonie, meningită sau sepsis).

„De asemenea, s-au achiziționat 630.000 doze de vaccin hexavalent (pentru nou-născuți, împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, hepatitei B și poliomielitei), precum și 153.800 doze de vaccin tetravalent (pentru copiii de șase ani împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive și poliomielitei)”, mai afirmă Bodog.

El precizează că s-au achiziționat și 5.000 doze vaccin hepatitic B, în plus, statul norvegian oferind 10.000 de doze, procedurile de transfer fiind în curs de realizare. „Având în vedere numărul mare de cazuri, de urgență se achiziționează 115.000 doze de vaccin ROR împotriva rujeolei. Se continuă și procedura de achiziție pe acord-cadru”, mai afirmă Bodog.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here