Primul centru privat de chirurgie robotică din România va funcționa din luna martie la Spitalul Sf. Constantin din Brașov,odată cu instalarea robotului chirurgical daVinci Si,achiziționat printr-o investiție de peste 1,5 milioane de euro informeaza unitatea sanitara.
Chirurgia asistată de robot, numită și ”chirurgie robotică”, presupune utilizarea unui system revoluționar care include un braț dotat cu o cameră de înaltă rezoluție și mai multe brațe mecanice cu instrumente chirurgicale. Acestea sunt deosebit de flexibile și sunt conectate la o consolă computerizată, care este acționată de chirurg.
Chirurgul, așezat la consola poziționată lângă masa de operație, controlează cu o siguranță sporită brațele robotului, beneficiind de o imagine 3D, mărită, de înaltă rezoluție.
Cu ajutorul chirurgiei robotice este posibilă efectuarea anumitor intervenții chirurgicale delicate și complexe care ar fi deosebit de dificile, riscante sau chiar imposibile prin tehnicile convenționale. Avantajele incontestabile ale utilizării robotului da Vinci  sunt precizia sporită, creșterea gradului de siguranță, dar și riscul scăzut de sângerare și infecție. Pe lângă acestea trei, se mai adaugă și recuperarea rapidă, cicatricile de dimensiuni reduse și gradul ridicat de flexibilitate și confort pentru pacient și chirurg.
„Siguranța pacienților este pe primul plan la Spitalul Sf. Constantin Brașov. Robotul da Vinci permite realizarea pe cale minim-invazivă a celor mai dificile intervenții de chirurgie abdominală, urologie sau chirurgie ginecologică, în condiții de confort chirurgical, niciodată atinse în chirurgia clasică sau laparoscopică.Ne bucurăm că putem oferi servicii medicale re voluționare acum și la Brașov, în premieră pentru sistemul privat de sănătate din România”, a declarat dr. Bogdan Moldovan, șeful secției de chirurgie și directorul medical al spitalului. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here