O femeie de 81 de ani şi un bărbat de 67 de ani ar fi decedat în urma transfuziilor care le-au fost făcute la Spitalul „Filantropia”.
Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat că, în cursul zilei de luni, va fi finalizat raportul realizat în urma controlului de la Spitalul Municipal „Filantropia” din Craiova în cazul celor doi pacienţi care ar fi decedat în condiţii suspecte la sfârşitul săptămânii trecute în urma unor transfuzii.
„Chiar sâmbătă a fost trimisă acolo o echipă de la Inspecţia în Sănătate Publică. Competenţa pe control în transfuzii este la Inspecţie. Ei au realizat un raport preliminar sâmbătă-duminică şi astăzi va fi un raport final”, a afirmat ministrul Bodog, citat de MagnaNews.ro.
Potrivit acestuia, urmează să apară un ordin de ministru care va face referire la dotarea centrelor regionale de transfuzii cu aparatură de ultimă generaţie.
„E vorba despre un ordin de ministru cu privire la regionalizare, cu privire la restructurarea sistemului naţional de transfuzii. Asta se referă la faptul că noi dorim să dotăm centrele regionale cu aparatură de ultimă generaţie, deci să schimbăm sistemul de testare a sângelui pentru mai multă siguranţă. Este pregătit un ordin prin care facem centre regionale”, a spus reprezentantul MS.
În opinia ministrului, ceea ce s-a întâmplat la spitalul craiovean nu are legătură cu centrul regional de transfuzii.
Poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Craiova au început o anchetă la Spitalul Municipal „Filantropia” din Craiova pentru moarte suspectă după ce conducerea unităţii spitaliceşti a sesizat organele penale cu privire la faptul că doi pacienţi ar fi decedat în condiţii suspecte în noaptea de vineri spre sâmbătă în urma unor transfuzii.
Sursa foto: MagnaNews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here