Un studiu clinic efectuat de Institutul pentru Longevitate din cadrul Universității California de Sud (USC) oferă o dietă temporară, denumită ”ProLon”, care reproduce efectele benefice ale postului, determină modificări celulare favorabile sănătății și încetinește procesul de îmbătrânire.

Această dietă este săracă în calorii, zaharuri și proteine, dar bogată în grăsimi vegetale sănătoase, scrie Agerpres. Ea constă în supe de legume, batoane energizante, ceai și suplimente de vitamine, dozate în funcție de masa corporală, și recomandă consumul a 770 — 1.100 de calorii pe zi — spre deosebire de consumul obișnuit de 2.500 de calorii pentru un bărbat și 2.000 de calorii pentru o femeie.

Regimul „ProLon” reduce factorii de risc asociați cu înaintea în vârstă, precum apariția diabetului, a cancerului și a bolilor cardiovasculare, notează cercetătorii. Efectele benefice par să fie rezultatul unei creșteri a numărului de celule stem și a sporirii procesului de regenerare.

În cazul participanților la studiu supuși acestui regim, oamenii de știință au constatat o pierdere din greutate de 2,2 kg, în medie, și o reducere a mărimii taliei cu 3 cm. În plus, cantitatea de grăsime a fost diminuată, la fel și tensiunea arterială și nivelul de colesterolul „rău” și proteina C reactivă, un marker al existenței inflamației în corp.

„Scăderea acestor indicatori a fost și mai pronunțată în rândul participanților care prezentau cel mai mare risc de a dezvolta boli metabolice”, a declarat dr. Wei de la Universitatea din California de Sud, unul dintre coautorii cercetării.

Repausul alimentar complet timp de mai multe zile, susținut doar cu apă, poate avea efecte benefice asupra sănătății, însă prezintă mai multe riscuri, inclusiv de hipoglicemie, hipotensiune arterială și calculi biliari.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here