Fertal Care aduce o premieră în România, fiind prima clinică care poate realiza mulaje 3D ale bebelușilor nenăscuți încă, după săptămâna 22 de sarcină. Astfel, folosind tehnologia inovatoare, fiecare ecografie de sarcină poate fi însoțită de imaginea 3D a bebelușului.

Noua tehnică presupune folosirea unui software care transmite semnalele ecografului către o imprimantă 3D, oferindu-le părinților o imagine mult mai clară și mai apropiată de realitate asupra fătului. Tehnica este asemănătoare unei ecografii obstetrice regulate și nu are niciun efect negativ asupra pacientei sau a nenăscutului.

Cu toate că examinările ecografice sunt din ce în ce mai avansate, oferind imagini realiste, în mișcare ale fătului, mulți părinți își doresc să își atingă copilul nenăscut, chiar și sub forma unui mulaj. De aceea, am decis să implementăm în cadrul Fetal Care o tehnologie de ultimă generație, care reprezintă un motiv de bucurie pentru părinți și totodată, oferă noi opțiuni pentru evaluarea stării de sănătate și dezvoltarea fătului”, a declarat dr. Adela Șerban, fondatoarea clinicii Fetal Care.

Dezvoltată inițial pentru femeile nevăzătoare sau pentru cele care prezintă riscuri de pierdere a sarcinii, această tehnică inovatoare a fost folosită pentru prima dată în 2015, în Brazilia. Atunci, medicii au creat o imagine tactilă după ecografia clasică, permițându-i unei paciente nevăzătoare să atingă chipul copilului ei nenăscut.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here