Dr. Carmen Nicolau, medic primar gastroenterolog la un centru medical din Târgu Mureș, apreciază că acest concept terapeutic, Noua Medicină Germană, pornește de la ideea că orice boală este cauzată de un șoc emoțional care surprinde individul total nepregătit.

Un fost sportiv de performanță, care a suferit o afecțiune gravă ce nu a putut fi tratată prin metodele medicinei clasice, promovează acest tip de terapie alternativă în tratarea bolilor, scrie Agerpres. ”Tânărul respectiv, sportiv de performanță, a ajuns într-un mod neașteptat într-o stare septică cu o evoluție dramatică, în câteva ore i s-a deteriorat starea generală foarte tare. A fost, la un moment dat, la ATI, intubat, cu un dezechilibru al ogranismului foarte brusc. Investigațiile prin medicina clasică nu au dus decât la o infecție urinară pe care cu toții nu ne-o putem imagina să producă o deteriorare atât de bruscă la o persoană cu asemenea parametri fizici. Persoana respectivă a încercat să își amintească de la ce a plecat boala. Neavând multe repere în medicina clasică, a descoperit această Nouă Medicină Germană”, a declarat doctorița Nicolau.

Noua Medicină Germană a fost descoperită în anii ’70 de medicul german Ryke Geerd Hamer, după ce s-a îmbolnăvit grav în urma unui șoc emoțional puternic, generat de moartea fiului său, iar după ce s-a vindecat a tratat peste 31.000 de pacienți doar stând de vorbă cu ei.

Conceptul pune la baza apariției și evoluției bolilor principiile universale biologice și interacțiunea dintre cele trei niveluri ale ființei umane — psihic, creier și organe.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here