Departamentul pentru Situații de Urgență va demara o campanie de informare a populației referitor la accesarea corectă a serviciilor medicale de urgență.

”Comparativ cu alte tari cum ar fi SUA, Franta, Marea Britanie si Irlanda, timpii de asteptare in unitatile de primiri urgente din Romania nu sunt mai mari decat in tarile respective, in multe unitati de primiri urgente acesti timpi fiind inca mai mici decat cele din acele tari. Asteptarea poate fi din cauza faptului ca pacientul nu reprezinta o urgenta grava fiind stabil, prioritatea fiind data celor cu probleme mai grave, sau din cauza asteptarii rezultatelor pentru analizele efectuate sau asteptarea pentru efectuarea unor investigatii imagistice cum ar fi computer tomografia. Totodata, uneori se asteapta consultul unui specialist dintr-o anumita specialitate sau se asteapta gasirea unui loc de internare intr-un spital supra-aglomerat. Lipsa de personal in UPU poate duce la intarzierea procesarii cazurilor, mai ales a celor mai putin grave care sunt la originea majoritatii nemultumirilor”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat, pe pagina sa de socializare.

Raed Arafat afirmă că sunt mulți pacienți și aparținători care se plâng de timpii de așteptare la unitățile de primiri urgențe (UPU), însă atrage atenția că este nevoie de un sistem de triaj și prioritizare care să diferențieze pacienții după gravitatea situației și după probabilitatea de agravare a situației acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here