Directorul medical al Spitalului Clinic Colentina, Dana Gabriela Ionescu, a declarat luni că saloanele nu au fost încălzite din cauza unei avarii.

„A fost o avarie, dar care nu ține de spitalul nostru, ci de RADET. Au venit echipele pentru a remedia situația. Sunt și acum prezente în curte. Din câte știu, s-a remediat în decurs de câteva ore. Avem un punct termic al RADET în curtea spitalului care este comun cu Institutul Matei Balș. Pot să spun că este în proprietatea și exploatarea Institutului Matei Balș”, a spus Ionescu.

Atribuțiile managerului Spitalului Colentina, Bogdan Andreescu, care a fost demis, vor fi preluate de directorul medical Dana Gabriela Ionescu, a anunțat luni primarul general al Capitalei, care a precizat că decizia a fost luată după ce pacienții și personalul medical au fost nevoiți să stea în frig.

Primarul general a afirmat că nu a fost respectat contractul de management și nu au fost asigurate condiții normale pentru toți pacienții.

„Am avut o situație dificilă ieri, la Spitalul Colțea, s-a rezolvat rapid, dar la Spitalul Colentina aproape jumătate din zi pacienții au stat în frig. Am dispus luarea de măsuri urgente, să aflu ce s-a întâmplat, de ce Spitalul Colentina nu este pregătit să facă față unei perioade geroase și care sunt motivele pentru care o perioadă destul de lungă de timp pacienții și medicii de la Spitalul Colentina stau frig, în condițiile în care la celelalte unități spitalicești lucrurile erau normale. Nu era o problemă de la RADET, presiunea și temperatura erau normale, ci era o problemă internă, de lipsă de management, de inexistența unui contract de mentenanță, a unei revizii, care se face întotdeauna înaintea sezonului rece”, a spus Firea, citata de MagnaNews.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here