Avocado poate fi o minune pentru tenul tău. Conținutul bogat în vitamine, proteine, cupru, fibre și grăsimi mononesaturate face din acest fruct o adevărată armă împotriva ridurilor.

”Avocado este benefic pentru tenul matur, tenul uscat și tenul sensibil. Vitaminele și mineralele naturale pe care le conține ajuta la hidratarea și calmarea tenului. Conține vitaminele B6, C, E și K”, ne-a declarat Ramona Dinu, cosmeticiană la Centrul de Nutriție și Remodelare Corporală ”Eurodiagnostic” din București.

Sintetizăm aici doar o parte dintre beneficiile pe care le oferă avocado. Utilizarea lui în cosmetică are beneficii vizibile în îmbunătățirea aspectului pielii. Iată câteva trucuri pe care le poți folosi singură, acasă.

Hidrartează pielea. Uleiurile naturale dintr-un avocado pot pătrunde adânc în piele, ajutând la refacerea tenului. Întinde crema obținută din fruct pe întreaga suprafață a pielii, așteaptă 10 – 15 minute, apoi fă un dus cu apă caldă și lasa pielea să se usuce.

Reduce ridurile. Avocado conține aminoacizi și antioxidanți ce ajută pielea să nu capete riduri, varice sau orice alte urme ale îmbatrânirii. Utilizarea fecventă are efecte vizibile de rejuvenare, fără costuri suplimentare.

Calmează și hidratează pielea uscată. Dintr-un avocado, puțină miere și niște iaurt poți obține o cremă care te va ajuta să scapi de celulele moarte ale pielii și să restabiliți strălucirea pielii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here