La Iași a avut loc o premieră națională. Medicii de la Institutul de Chirurgie Cardiovasculară au operat, vineri, o femeie, în vârsta de 86 de ani, la cord și șold.

Medicii ieşeni au decis că aceasta are nevoie de o implantare de valvă aortică fără incizie în zona sternului, însă înaintea intervenţiei femeia a căzut, fracturându-si astfel șoldul.

Fractura a complicat starea de sănătate a femeii, iar din această cauză a fost solicitat şi ajutor din partea medicilor de la Spitalul de Recuperare.

Intervenţia pentru problema cardiacă a durat cu patru ore mai puţin faţă de o operaţie în care medicii ar fi recurs la o altă abordare, iar imediat după a venit rândul echipei de la Spitalul de Recuperare pentru a interveni la protezarea de şold. ”Putea fi făcută intervenţia de cateterism cardiac, dar rămânea problema fracturii. După operaţie nu puteam interveni pentru că pacienta nu putea fi mobilizată. Pe de altă parte, nu aş fi putut să o operez. Inima ei nu rezista. Fiind constrânşi de împrejurări, am spus că operăm împreună”, a declarat într-o conferință de presă prof.dr Radu Botez, ortpedul care a intrat în sală, după intervenția pe cord efectuată de profesorul Grigore Tinică.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here