Se știe că somnul regenerează și accelerează metabolismul. Pentru a întări această ipoteză, venim în balans cu efectul nopților nedormite: după 2 nopți 1-2 avem toată ziua atacuri de foame, un apetit deosebit pentru dulciuri, iar consumul energetic al copului scade.

Terapeutul Florica Munteanu, specialist în biorezonanță și nutriție la Dermavital, ne oferă 5 ponturi de ardere a grăsimilor:

  1. Să nu mâncăm seara târziu și mai ales să nu mâncăm mult. Pe lângă refacere, somnul poate fi dietetic pentru că sunt atacate rezervele adunate peste zi. E de preferat să mâncăm legume ca bază, combinate cu proteine (ouă, peste, carne) și cât mai puțini carbohidrați.
  2. Să începem ziua mâncând obligatoriu micul dejun – este o prețioasă sursă energetică.
  3. Să consumăăm proteine cu prioritate; proteina este materialul de construcție pentru celula noastra, are si un efect mare de saturatie, ne fereste de atacurile de foame (un bun exemplu este omleta cu somon).
  4. Cât mai puțini carbohidrati și atenție ..să consumăm carbohidrati de bună calitate; carbohidratii aduc rapid energie în corp, blocheaza arderea grăsimilor, sunt transformati în zahăr și trimiși în sânge, solicită abuziv insulina, împiedicând corpul să ajungă la rezervele de grăsime; cu preferinta sa se consume produsele din bob integral , orez..etc. Pentru un somn liniștit, refacator si o ardere optimala a grăsimilor, consumati seara multa proteină și foarte puțini carbohidrați.
  5. Diferența de 3 -4 ore între cele 3 mese zilnice este obligatorie pentru că ajuta copul să-și ardă grăsimile. De asemenea, sportul la sala sau inot, mersul pe jos sustin programul de ardere a grasimilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here