Se știe că somnul regenerează și accelerează metabolismul. Pentru a întări această ipoteză, venim în balans cu efectul nopților nedormite: după 2 nopți 1-2 avem toată ziua atacuri de foame, un apetit deosebit pentru dulciuri, iar consumul energetic al copului scade.
Terapeutul Florica Munteanu, specialist în biorezonanță și nutriție la Dermavital, ne oferă 5 ponturi de ardere a grăsimilor:
- Să nu mâncăm seara târziu și mai ales să nu mâncăm mult. Pe lângă refacere, somnul poate fi dietetic pentru că sunt atacate rezervele adunate peste zi. E de preferat să mâncăm legume ca bază, combinate cu proteine (ouă, peste, carne) și cât mai puțini carbohidrați.
- Să începem ziua mâncând obligatoriu micul dejun – este o prețioasă sursă energetică.
- Să consumăăm proteine cu prioritate; proteina este materialul de construcție pentru celula noastra, are si un efect mare de saturatie, ne fereste de atacurile de foame (un bun exemplu este omleta cu somon).
- Cât mai puțini carbohidrati și atenție ..să consumăm carbohidrati de bună calitate; carbohidratii aduc rapid energie în corp, blocheaza arderea grăsimilor, sunt transformati în zahăr și trimiși în sânge, solicită abuziv insulina, împiedicând corpul să ajungă la rezervele de grăsime; cu preferinta sa se consume produsele din bob integral , orez..etc. Pentru un somn liniștit, refacator si o ardere optimala a grăsimilor, consumati seara multa proteină și foarte puțini carbohidrați.
- Diferența de 3 -4 ore între cele 3 mese zilnice este obligatorie pentru că ajuta copul să-și ardă grăsimile. De asemenea, sportul la sala sau inot, mersul pe jos sustin programul de ardere a grasimilor.