Medicii oncologi avertizează asupra alocării de fonduri pentru aparatură performantă și implementarea unor tratamente inovatoare integrative pentru bolnavii de cancer.

”Ar trebui să se acorde fondurile necesare pentru a ne desfășura activitatea după principiile care sunt acceptate în oncologia americană. Să avem această integrare cu îngrijirile paliative pentru că am fost acceptați de societatea europeană, dar trebuie să și dovedim că facem lucrurile pentru care am fost acreditați, deoarece este în interesul pacienților. Sunt lucruri care nu necesită investiții mari, însă rezultatele sunt bune”, a declarat Alexandru Grigorescu, medic primar oncologie la Institutul „Prof. dr. Alexandru Trestioreanu”, citat de Agerpres.

El a susținut, în cadrul conferinței „Pria Oncology — Accesul la tratament. Reformarea sistemului. Prețul. Educația și prevenția”, că domeniul oncologic din țara noastră continuă să fie mult în urmă comparativ cu alte țări europene.

Medicul Nicolae Verga de la Spitalul Colțea a afirmat că sistemul sanitar românesc alocă milioane de euro pentru chimioterapia clasică, însă supraviețuirea totală este de numai 2-3 luni în plus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here