Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, a anunțat că există bani pentru ca Ministerul Muncii să înființeze centre comunitare integrate.

”Am discutat împreună cu ministerele Sănătății și al Muncii despre aceste centre comunitare integrate care vor fi dezvoltate sub leadership-ul Ministerului Muncii. Cred că am rezolvat un blocaj care există de mai mulți ani. Când vine vorba de integrat pare că nu înțelegem despre ce vorbim, dar când trecem la implementare fiecare instituție spune că integrat înseamnă să conducă ea procesul respectiv. Cam așa a fost și cu ministerele Muncii și al Sănătății. Deci vor fi bani europeni care să stimuleze aceste centre sociale integrate la nivel de comunitate în care vom pune din obiectivele specifice prin Programul Operațional Capital Uman partea de sănătate cât și partea de intervenție socială”, a declarat ministrul Ghinea, citat de Agerpres.

Declarațiile au fost făcute la Forumul Administrației Publice Locale. ”Am clarificat împreună cu colegii de la AM POR ce înseamnă proiect integrat între programele operaționale pentru că au fost multe cazuri în exercițiul bugetar trecut în care nu s-a colaborat, în care beneficiarii au depus proiecte diferite pentru o singură investiție, o parte pentru infrastructură, o parte pentru servicii, pentru oameni astfel încât au rămas unele clădiri nefolosite și așa mai departe. Încercăm să rezolvăm această problemă printr-o definiție foarte clară a ceea ce înseamnă proiect integrat astfel încât din punct de vedere al beneficiarului să existe o singură aplicație, o singură evaluare și o singură echipă de urmărire a proiectului”, a mai precizat Cristian Ghinea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here