Potrivit unui studiu publicat în revista americană ”JAMA Internal Medicine”, consumul de acizi grași Omega-3 scade cu 10 la sută riscul atacului de cord. Sardinele, somonul si ansoa sunt alimentele care contin bogate în acizi grași.

Cercetarea, efectuată pe baza unor teste extinse de sânge pentru a stabili corelația dintre omega-3 și frecvența infarctelor miocardice, concentrează 19 studii din 16 țări, scrie Agerpres. Acest studiu a inclus un total de 45.637 de participanți. În acest grup, un număr de 7.973 de persoane au avut infarct miocardic pentru prima dată, dintre care 2.781 au murit, precizează autorii studiului.

”Rezultatele consolidează importanța consumului de pește și de omega-3 ca parte a unei diete sănătoase”, a afirmat dr. Dariush Mozaffarian, decan al facultății de științe ale nutriției de la Universitatea Tufts din Boston, care a condus studiul.

Pe lângă bogația sa în omega 3, peștele furnizează proteine specifice, vitamina D, seleniu și alte minerale importante pentru sănătatea corpului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here