Deţinător al titlului „Goldman Environmental”, oferit pentru conservarea pădurilor tropicale, fondatorul Seacology – prima organizaţie non-profit din lume, care se ocupă de conservarea habitatului insulelor îndepărtate şi a barierelor de corali, Pof. Dr. Paul Alan Cox vorbește despre întreaga sa carieră ştiinţifică. Savantul a povestit cum s-a născut dorinţa de a crea o lume mai bună, de a aduce inovaţie prin pasiunea şi devotamentul său în domeniul cercetării ştiinţifice, în domeniul epigeneticii, anti-ageing şi longevităţii.

Cercetătorul Paul Alan Cox a povestit cum, în urmă cu ceva ani a avut o idee „nebunească” de a se muta timp de un an de zile, împreună cu soţia şi copiii, pe o insulă izolată din Sudul Oceanului Pacific. Într-un loc în care tehnologia, electricitatea şi nici măcar apa curentă nu exista, dr. Alan Cox a intrat în contact cu populaţia indigenă, a cercetat atât modul lor de viaţă şi posibilităţile de a-i ajuta pe acei oameni cât şi felul în care aceştia se tratau pentru anumite boli sau ce fel de produse naturiste, de întreţinere, foloseau. A aflat astfel secretele vracilor de acolo, a studiat toate tipurile de plante existente în zona respectivă şi felul în care acestea pot fi folosite în produsele cosmetice, pentru a oferi o reală calitate, cu îmbunătăţiri vizibile în tratamentele de îngrijire. A reuşit în acest sens să pună în practică învăţăturile băştinaşilor din Samoa, pentru a folosi plante miraculoase ce se regăsesc în compoziţia unor produse moderne.

Motivul pentru care a ales să lucreze cu această companie internaţională a fost acela că, atunci când a venit cu propunerea să existe o recompensă financiară din partea firmei pentru localnicii din Samoa, conducerea Nu Skin a fost de acord cu acest lucru, susţine savantul Alan Cox. În acest sens, printr-un fel de ajutor reciproc, populaţia indigenă din insula Samoa a reuşit să se bucure de condiţii de viaţă mai bune.

Echipa MagnaNews a avut deosebita plăcere de a sta de vorbă cu Prof. Dr. Paul Alan Cox şi a-i adresa câteva întrebări în exclusivitate.

  • Sunt într-adevăr folositoare terapiile anti-îmbătrânire?
  • Am fost în sate unde femei de 80 sau 90 de ani arătau ca şi cum ar fi avut 30 sau 40 de ani. Nu pot spune neapărat că putem face ca prin aceste terapii să trăim mai mult dar, cred cu tărie că putem să ne menţinem pe termen mai îndelungat aspectul tineresc. Da, cred că putem încetini vizibil procesul de îmbătrânire dar cred că durata vieţii noastre ţine de voinţa lui Dumnezeu.
  • În ce fel ne afectează mintea tehnologia din zilele noastre?
  • Îmi fac griji câteodată de tot ceea ce se întâmplă pe reţelele media ori de socializare deoarece am impresia că sunt foarte concentrate pe acest aspect de afectare a minţii însă, prefer să îmi canalizez atenţia pe ceea ce sunt şi fac în momentul de faţă fără a fi influenţat de factori de genul acesta. I-am văzut pe acei oameni, din sătucul de pe insulă, trăind mult mai liniştiţi şi fericiţi fără tehnologie. Chiar dacă nu au bani şi acces la tehnologia zilelor noastre, ei sunt foarte bogaţi în privinţa relaţiilor interumane, se vizitează reciproc, petrec timp împreună.
  • Care este alimentaţia de care avem nevoie pentru a proteja ADN-ul?
  • Cred că este foarte important să avem o dietă sănătoasă. Personal, mi-am schimbat dieta şi consum foarte multe produse din soia, seminţe de in şi altele asemănătoare. Dar cred că cel mai important pentru a ne proteja ADN-ul este să consumăm apă cât mai curată, să respirăm un aer nepoluat, să facem exerciţii fizice şi să trăim efectiv într-un mediu înconjurător cât mai curat.
  • Care este cea mai mare ameninţare a zilelor noastre ce pune în pericol speciile vii?
  • Cred că pădurile de mangrove sunt într-un mare pericol. Mangrovele sunt ca un rezervor natural pentru stocarea dioxidului de carbon. Ele absorb dioxidul de carbon pentru propriile nevoi, ceea ce este un lucru important pentru omenire. De asemenea, o pădure de mangrove acţionează ca un dig împotriva dezastrelor naturale. Mă bucur că pot contribui la salvarea acestor păduri, ajutând peste 15.000 de femei din Sri Lanka să aibă propriul salariu, propria afacere şi să se ocupe de protejarea mangrovelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here